torstai 27. kesäkuuta 2013

Riine


Alviinan jälkeen Mekkotehdas-kirjasta lähti kokeiluun Riine-mekko. Pitkään pohdin, teenkö Riinen vai Maretin. Päädyin kuitenkin sellaiseen ratkaisuun, että Riine tyttärelle ja Maret äidille. No tyttären oma on vasta valmis, mutta kyllä se toinenkin on jo hyvällä mallilla. 

Muutenkin ompeluksia tuli tehtyä aika paljon juhannuksen aikana, mutta ikävin homma, eli päättelyt, ovat vielä tekemättä. Äiti on vissiin uhrannut liiikaakin aikaa ompelemiselle, kun tytär alle 2-vee leikkii vain ompelemista. Hänen koneeltaan valmistuu mekkoja tiuhaan tahtiin. Ja siis hänellähän on ompelukone, joka on peräisin jostain 80-luvulta. Äitin vanha, periaatteessa pattereilla ihan oikeasti  toimiva Singer, mutta johon ei nyt noin pienelle pattereita ole annettu. Raukka joutuu käyttämään ihan käsikäyttöisesti:)

Kankaat tähän Riine-mekkoon on haalittu kirppareilta. Mekko sisältää kahta eri tyynynliinaa, yhtä verhoa ja yhtä epämääräistä purettua ja leikeltyä kankaan palaa. Matskut tuli halvaksi, vaikka pitsi ja pilkkunauha ovatkin upouusia, samoin niskan pari nappia.  Aivan ihana mekko malli. Meidän neiti on toki vähän turhan pieni tuohon kirjasta löytyvään pienimpäänkin kokoon, mutta pienin pienennyksin mekosta sai kuitenkin sopivan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti