keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

RistiäisetPikkuisen prinsessamme ristiäiset vietettiin reilu kuukausi sitten Sanssinkartanolla. Mukava paikka pitää tällaisiakin juhlia, eikä mitenkään hinnalla pilattu. Tuonne kaikki mahtuivat hyvin, eikä kotonakaan tarvinnut tehdä suursiivousta.

Tarjottavien roudaamisessa toki oli aika kova työ, etenkin kun saimme viedä kaiken paikalle vasta juhlapäivän aamuna. Tämä siksi, että talossa oli edellisiltana vietetty häitä.

Mutta sitten tosiaan tarjottaviin. Listaan ne tähän omaksi ilokseni ja osasta löytyy kuviakin.

Coctailpiirakat (ostettu)+munavoi
Pikkusiskon sipulipiirakka
Pippurinen tonnikalapiirakka
Suklainen kerroskakku
Porkkanakakku
Luumukakku
Marianne-marenki
Mansikkamarenki
Macaron (laku-, maitosuklaa- ja lemon curd -täytteillä)
Kristallipullat
Millionaire's Shortbread eli Twix-palat
Suklaatäytekeksit (mansikka- ja minttukreemitäytteellä) 
Kardemummapiparit (Kinuskikissan helpot suosikit) pikeerikoristeluin
Oman maan mansikkakakku (Kinuskikissa leipoo)
Nougatpalat (Kinuskikissa leipoo)

Täytekakku oli tietenkin kaikista kovatöisin ja hermoja koettelevin, koska päässä oli tarkka visio ja epäonnistuminen olisi ollut katastrofi. Kakkuun leivoin ohjeen 1,5 kertaisena ja jaoin taikinan kolmeen vuokaan (26 cm, 20 cm, 15 cm). Myös täytteen tein 1,5 kertaisena. Suklaakreemin tilalle tein tavallisen voikreemin, koska pelkäsin suklaisen voivan kuultaa sokerimassan läpi.
Sokeripitsejä tein päivätolkulla ja niitä tuli monta epäonnistunuttakin versiota. Helminauhat on tehty marsipaanista silikonimuotilla.  Vielä viime metreillä päätin vaihtaa kukat ruusuista gerberoihin joten silikonimuotilla valmistettu vauvakin pötköttää kyseisessä kukassa. Lisäsin reunaan gerberoiden seuraksi vielä muratin lehtiä ja pikkukukkia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti